Hekimqebulu
Həkim qəbulu
Randevular və telefonla məsləhətləşmələr
həkimlər
xəstəxanalar
    Əlaqədar xəbərlər
      Göz kuruluğu yaşlılıkla birlikte daha yaygın hale gelir.

      Göz kuruluğu yaşlılıkla birlikte daha yaygın hale gelir.

      0 Nöqteyi-nəzər 15 July 2022 Xəbərləri çap edin Ziyarət: 1000
      Dr. Ziyaret'in raporuna göre, göz kuruluğu yaygın bir hastalıktır ve gözyaşı gözünüzün yeterli nem sağlayamadığı zaman meydana gelir.

      Göz kuruluğu yaşlılıkla birlikte daha yaygın hale gelir.

      Dr. Ziyaret'in raporuna göre, göz kuruluğu yaygın bir hastalıktır ve gözyaşı gözünüzün yeterli nem sağlayamadığı zaman meydana gelir. Gözyaşı birçok nedenden dolayı yetersiz olabilir. Örneğin, gözyaşı üretimi yetersiz olduğunda veya gözünüz düşük kaliteli gözyaşı üretirse, göz kuruluğu oluşabilir.

      Göz kuruluğu rahatsız edicidir. Göz kuruluğu hastasıysanız, gözlerinizde yanma hissi olabilir. Uçakta, havalandırmalı bir odada, bisiklete binerken veya uzun süre bilgisayar ekranına baktıktan sonra bazı özel durumlarda deneyimleyebilirsiniz.

      Gözlerde kaşıntı, yanma ve batma hissi, kalın ve çoğaltılmış mukus çevresinde hissedilir, ışığa aldırmayan göz ağrısı, gözlerde kızarıklık, gözde yabancı cisim hissi, kontakt lens kullanımında zorluk, gece sürüşünde zorluk

      Quru göz daha çox qadınlarda olur

      Göz kuruluğuna neden olan faktörler arasında kadınlarda daha yaygın olanlar, göz hastalığının oluşumuna neden olabilir. Dr. Seyyid Muhammed Hasan Samadi, Güneş Göz Hastanesi'nin başkanı, rahatsızlık, görüş bozukluğu, gözyaşı istikrarsızlığı ve göz yüzeyine zarar verme riskine sebep olduğunu söyledi.

      Göz kuruluğu nedenleri iki kategoriye ayrılır. Gözyaşı üretimini azaltan gözyaşı bezi bozukluğu ve gözyaşı tabakasının istikrarsızlığı ve daha fazla buharlaşması. Gözyaşı tabakasının istikrarsızlığı, alerjiler, kontakt lens kullanımı, diyabet, sigara, uzun süre film izleme, az göz kırpma alışkanlığı, antihistaminikler, kalp ilaçları, sinir ilaçları gibi diğer göz kuruluğu nedenleridir.

      Bu göz cerrahına göre, çevre nemliliği ve iş ortamı da göz kuruluğunda etkilidir ve gözyaşı bezi bozukluğu olan hastalar genellikle yanma, göz kuruluğu ve fotofobi (ışık korkusu) ve görüşün bulanıklaşması gibi şikayetlerini ifade ederler ve özellikle günün sonlarında uzun süre göz kullanımı (örneğin bilgisayar kullanımında blink hızının azalması) veya uygun olmayan çevresel koşullarla tutulur.

      Güneş göz hastanesi başkanı, göz kuruluğu için sigara içmeyi bırakma, yaşam ortamını iyileştirme, suçlu olabilecek ilaçları değiştirme veya kesme ve hasta tarafından kullanılan damlalarla yapay gözyaşını tercih etme, mümkünse koruyucu madde içermeyen kısa süreli kortizon damlaları kullanma, siklosporin damlaları ve Omega 3 takviyeleri gibi tedavilerin belirtildiğini belirtti.